1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bayraktar: LNG ticareti ABD ile ilişkileri gülendirecek

Bayraktar: LNG ticareti ABD ile ilişkileri gülendirecek

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, BOTAŞ-Exxon Mobil LNG ticaretinin iki ülke ilişkilerini de güçlendireceğini belirtti, konumu nedeniyle Türkiye’nin enerjide cazip yatırım fırsatları sunduğunu söyledi.

Bayraktar: LNG ticareti ABD ile ilişkileri gülendirecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD programının ikinci gününde ABD özel sektör temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

Bayraktar, konuşmasında Türkiye’nin çeşitlilik içeren bir enerji portföyüne sahip olduğunu belirtti. Stratejik bir coğrafi konumda bulunan Türkiye’nin küresel enerji pazarlarının kesişme noktasında yer aldığını hatırlatan Bayraktar, bu durumun cazip yatırım fırsatları sunduğuna işaret etti.

Ziyareti kapsamında, Amerikan Türk Konferansı’nda ana konuşmacı olarak kürsüye çıkan Alparslan Bayraktar, Türk ve Amerikalı iş insanlarına seslendi. Türkiye'nin ABD ile olan LNG ticaretinin arttığına işaret eden Bayraktar, bu ticaretin iki ülke arasındaki ekonomik bağları güçlendireceğine inandığını ifade etti.

LNG TİCARETİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK

BOTAŞ ile ABD’li enerji şirketi ExxonMobil arasında iş birliği öngören bir anlaşma imzalanmış, törene Bakan Bayraktar da katılmıştı. Türkiye’nin artan enerji talebini karşılamak amacıyla kaynaklarını çeşitlendirdiğini ve enerji altyapısına yoğun yatırımlar yaptığını anlatan Bayraktar, herkes için daha temiz ve sürdürülebilir bir enerji ortamı oluşturma hedefine doğru ilerlediklerini vurguladı. Bakan Bayraktar, Türkiye'nin ABD ile olan LNG ticaretinin arttığına işaret ederek bu ticaretinin iki ülke arasındaki ekonomik bağları güçlendireceğine inandığını ifade etti.

ENERJİ & İKLİM DİYALOĞU

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm ile iki ülke arasında Enerji ve İklim Diyaloğu Programı’nı başlattıklarını anımsatan Bayraktar, “Bu ortaklığın iki ülke enerji sektörleri arasında daha fazla iş birliğine ve enerji arz güvenliğinin sağlanmasına katkı yapacağına inanıyorum” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler