1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arar Petrol Şanlıurfa Viranşehir’de petrol aramak istiyor

Arar Petrol Şanlıurfa Viranşehir’de petrol aramak istiyor

Enerji Günlüğü – Arar Petrol, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Kucak-Sarıbal bölgesinde petrol arama ruhsatı almak için başvuru yaptı. Arar...

Arar Petrol Şanlıurfa Viranşehir’de petrol aramak istiyor

Enerji Günlüğü – Arar Petrol, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Kucak-Sarıbal bölgesinde petrol arama ruhsatı almak için başvuru yaptı. 

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim pazarlama AŞ, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Kucak ve Sarıbal köyleri bölgesinde yer alan N43-a pafta numaralı arazide, bir adet petrol arama ruhsatı almak için Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. 

Şirketin Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Gözcüler Köyü bölgesinde yer alan P35-b pafta numaralı arazide petrol aramak için yaptığı başvuru ise Türk Petrol Kanunu’nun 7 ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9 ve 10’uncu maddeleri gereğince reddedildi. 

6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun, “Başvuru ve ruhsatlandırma usulü” başlıklı 7. Maddesi; talep eden kuruluşun mali yeterlilik ile iş ve yatırım programı ve teminat hususlarını düzenliyor. Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9. ve 10. maddeleri de yine başvuru yapan şirketin teminat, mali yeterlilik ile iş ve yatırım programını ele alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler