1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Maersk sıfır CO2 emisyonu hedefliyor

Maersk sıfır CO2 emisyonu hedefliyor

Enerji Günlüğü - Küresel deniz taşımacılığının 5’te 1’inden sorumlu olan Danimarkalı Maersk, 2050 yılına kadar  karbondioksit emisyonlarını...

Maersk sıfır CO2 emisyonu hedefliyor

Enerji Günlüğü - Küresel deniz taşımacılığının 5’te 1’inden sorumlu olan Danimarkalı Maersk, 2050 yılına kadar  karbondioksit emisyonlarını sıfırlayacağını açıkladı.

COP24 devam ederken dünyanın en büyük denizcilik şirketi olan Maersk'ten ulaşım emisyonlarının azaltılmasına dair bir açıklama geldi. Dünyanın en büyük konteynır taşımacılığı şirketi Danimarkalı AP Moller Maersk, 2050 itibarıyla, herhangi bir karbon offsetting yapmadan karbondioksit emisyonlarını sıfırlayacağını açıkladı. Bu açıklama karbon nötr uluslararası ticaret için çok önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Şirket yetkilileri 2030 itibarıyla sıfır karbon gemi hedeflerini gerçekleştirmek için makine üreticilerinden, gemi inşaat şirketleri ve yeni teknoloji şirketlerine kadar tüm tedarik zinciriyle birlikte çalışacaklarını ifade etti.

İlgili açıklamada, Maersk yetkilileri, sıfır emisyonlu motor ve propulsiyon sistemlerini 2030 yılına ticari olarak uygulanabilir hale getirmeleri gerektiğini ve bunun bu sistemlerin gelecek 11 yılda fosil yakıtlı bu gemicilik motorlarından daha ucuza mal olabileceği anlamına geldiğini belirtti.

Denizcilik sektörü küresel emisyonların neredeyse yüzde 3’ünden sorumlu. Bu yüzden de denizcilik sektörünün karbonsuzlaşması için çalışmalar giderek artıyor. Bu sene içinde Dünya Denizcilik Örgütü tarihi da bir karar almış ve 170’den fazla ülke sektörün emisyonlarını 2050 yılına kadar 2008 yılı seviyesinin en az yüzde 50 altına indireceklerini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler