1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan 3 şirkete 257 bin lira para cezası

EPDK’dan 3 şirkete 257 bin lira para cezası

Enerji Günlüğü – EPDK, 3 şirkete toplam 256.931 TL para cezası ve 2 şirkete ihtar verdi, 5 şirketten de savunma istedi.  Enerji Piyasası Düzenleme...

EPDK’dan 3 şirkete 257 bin lira para cezası
Enerji Günlüğü – EPDK, 3 şirkete toplam 256.931 TL para cezası ve 2 şirkete ihtar verdi, 5 şirketten de savunma istedi. 
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt şirketlerine yönelik denetim çalışmalarında mevzuata aykırılık tespit edilen kuruluşlarla ilgili soruçturmalar sonucunda para cezası ve ihtar gibi cezalar verdi, bazı şirketlerden de savunma istedi. 
 
Bu kapsamda bir otogaz bayisi ile 2 akaryakıt bayisine toplam 256.931 TL para cezası kesildi. Kurum, biri LPG orogaz bayisi olmak üzere 5 bayiden de savunma istedi. 
 
Denetimlerde tespiti yapılan mevzuata aykırı durumlar şunlar oldu: 
• Bayisinin kurumsal kimlik çalışmalarını süresinde tamamlamaması.
• Tokat T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi.
• İstasyon otomasyon sistemi sağlıklı çalışmadığı halde akaryakıt hareketine konu eylem gerçekleştirmesi.
• Numunelerin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olması; ayrıca söz konusu numunelerin solvent ve yağ içermesi. 
• Mevzuatta belirlenen nitelikleri haiz sorumlu müdür çalıştırmaması.
• Sorumlu müdür belgesinin ibraz edilememesi, dolayısıyla denetim tarihi itibariyle mevzuatlarda belirlenen nitelikleri haiz sorumlu müdür çalıştırmaması. 
• İstasyonda dağıtıcı firmaya ait kurumsal kimlik öğelerinin bulunmaması; başka dağıtıcıya ait kurumsal kimlik öğelerinin bulunması; lisans başlangıç tarihinden denetim anına kadar yapılan hiçbir satışın otomasyon sistemine yansımaması. 
 
Denetimler sırasında, dağıtım şirketinin tadilat proje onayı olmadan bir binada doğal gaz iç tesisat imalatı yaptığı ve gazlı hatta müdahalede bulunduğu tespit edilen İç Tesisat ve Servis Hatları Sertifikası sahibi bir firmaya da ihtar verildi. 
Önceki ve Sonraki Haberler