1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Antalya’ya 9.72 MW’lık İleri HES kurulacak

Antalya’ya 9.72 MW’lık İleri HES kurulacak

Enerji Günlüğü - İleri Enerji, Antalya’nın Alanya ilçesinde 9.72 MW’lık İleri Hidroelektrik Santrali kurup işletmeyi planlıyor. İleri Enerji...

Antalya’ya 9.72 MW’lık İleri HES kurulacak

Enerji Günlüğü - İleri Enerji, Antalya’nın Alanya ilçesinde 9.72 MW’lık İleri Hidroelektrik Santrali kurup işletmeyi planlıyor. 

İleri Enerji Üretim Turizm İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Antalya İli, Alanya İlçesi, Alacami Mahallesi’nde büyük çoğunluğu orman arazilerinde kalan sahada İleri Regülatörü ve HES kurulması planlanıyor. 30 ayda kurulması planlanan santralde 49 yıllık işletme dönemi öngörülüyor.

Santralin yaklaşık 9.8 milyon liraya malolması planlanıyor. Toplam kurulu gücü 9,90 MWm – 9,72 MWe olacak santralde yıllık olarak 24,14 GWh elektrik üretilecek.  

PROJE DİM ÇAYI YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHASI İÇİNDE

Proje sahasının tamamı Dim Çayı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası sürdürülebilir alanı içerisinde kalıyor. Proje kapsamında doğal hayatın devamlılığı için ve etkilerin belirlenmesi için Ekosistem Değerlendirme çalışmaları yapıldı. Yapılacak çalışmalara göre de çevresel akış miktarları belirlenecek. Proje için ayrıca peyzaj onarım raporu çalışmaları yapılacak. Yapılacak çalışmalar ile inşaat dönemi sonrası için peyzaj onarım hedefleri belirlenecek. Hedefleri belirlenen peyzaj onarım planı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından incelenecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler