1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt taşıma ve ikmale hava kirliliği ayarı

Akaryakıt taşıma ve ikmale hava kirliliği ayarı

Enerji Günlüğü – Akaryakıtın depolanması ve ikmali sırasında havaya karışan uçucu gazlar 2020 yılına kadar kontrol altına alınacak.Çevre...

Akaryakıt taşıma ve ikmale hava kirliliği ayarı

Enerji Günlüğü – Akaryakıtın depolanması ve ikmali sırasında havaya karışan uçucu gazlar 2020 yılına kadar kontrol altına alınacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Benzin ve Naftanın Depolanması ve Dağıtılmasından Kaynaklanan Uçucu Organik Bileşik Emisyonlarının Kontrolü Yönetmeliği’ni yayınladı. Yönetmelik benzin ve naftanın depolanması, dolumu, bir terminalden diğerine veya bir terminalden akaryakıt istasyonuna nakliyesi ile akaryakıt istasyonlarında motorlu taşıtlara yakıt doldurulması sırasında yapılan/kullanılan işlem, tesis ve tankerlerden salınan uçucu organik bileşikleri azaltmak sureti ile hava kirliliği ile mücadele etmeyi amaçlıyor. 

Bu kapsamda Yönetmelikte, depolama tesislerinin taşıması gereken özellikler; terminallerdeki tankerlerin dolum ve boşaltım işlemleri sırasında açığa çıkan uçucu organik buharların ölçümü ve kontrolü; tankerlerin taşıması gereken özellikler; akaryakıt istasyonlarındaki depolama tesislerinin nitelikleri; ölçme, raporlama ve denetim işlemlerinin nasıl yapılacağı ve istisnai durumlar ayrı ayrı düzenleniyor. 

Yeni yönetmelik, 5 Aralık 2020 tarihinde yürürlüğe girecek. Benzin ve nafta depolayan tesislerin, o tarihe kadar eksikliklerini tamamlamaları ve gereken hazırlıkları yapmaları gerekecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler