1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çanakkale'de termik santral kamulaştırmaları

Çanakkale'de termik santral kamulaştırmaları

Enerji Günlüğü – EÜAŞ, Çanakkale Çan’da 18 Mart Çan Termik Santrali için kamulaştırma yapacak. EÜAŞ, Çanakkale Çan’da 18 Mart Çan Termik...

Çanakkale'de termik santral kamulaştırmaları

Enerji Günlüğü – EÜAŞ, Çanakkale Çan’da 18 Mart Çan Termik Santrali için kamulaştırma yapacak. 

EÜAŞ, Çanakkale Çan’da 18 Mart Çan Termik Santrali’nin desülfürizasyon tesisinde kullanılacak öğütülmüş kireçtaşının temini ve işlenmesi için bölgede bir dizi acele kamulaştırma yapacak. 

Kamulaştırma işlemleri, 18 Mart Çan Termik Santrali’nin Baca Gazı Desülfürizasyon Tesisi ve ünite kazanlarının ihtiyaç duyduğu öğütülmüş kireçtaşını karşılamaya yönelik kireçtaşı kırma, eleme ve öğütme tesisinin kurulması; kireçtaşının karşılanacağı kalker sahalarının edinilmesi; bu sahalara ulaşımı sağlayacak olan yolun inşası ve yol yapım işi sırasında ortaya çıkacak toprağın depolanacağı sahanın temini amacıyla yapılacak. 

Kamulaştırma yapılacak sahaların önemli bir kısmı Çan ilçesine bağlı Asmalı Köyü’nde bulunuyor. Asmalı’da toplam 268 adet parselde kamulaştırma yapılacak. Yayaköy’de 341, 342 ve 343 numaralı perseller; Kulfal Köyü’nde 688 ve 689 numaralı parseller ile Semedeli Köyü’nde 2, 3, 4, 6, 7 ve 13 numaralı parseller, aynı amaçla kamulaştırma yapılacak diğer bölgeler olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler