1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin’den yenilenebilir enerji kota sistemi

Çin’den yenilenebilir enerji kota sistemi

Enerji Günlüğü - Çin, yılsonuna kadar kaynakları daha iyi kullanmak ve atıkları düşürmek için yenilenebilir enerjide kota sistemi başlatmayı planlıyor.Yenilenebilir...

Çin’den yenilenebilir enerji kota sistemi

Enerji Günlüğü - Çin, yılsonuna kadar kaynakları daha iyi kullanmak ve atıkları düşürmek için yenilenebilir enerjide kota sistemi başlatmayı planlıyor.

Yenilenebilir enerji kapasitesi hızla büyüyen Çin, yılsonundan önce yeni yenilenebilir enerji kota sistemini başlatmayı amaçlıyor. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yenilenebilir enerji kaynaklarını daha iyi kullanmak ve atıkları düşürmek için bu sistemin başlatılacağını bildirdi. 

Komisyon yayınladığı bildiride, bu yıl % 12 olan yenilenebilir enerji atık oranını 2020'ye kadar % 5'e düşüreceğini açıkladı.

BÖLGESEL MİNİMUM YENİLENEBİLİR TÜKETİM HEDEFİ BELİRLENECEK

Yeni kota sistemi her bölge için minimum yenilenebilir enerji tüketimi hedefleri belirleyecek. Program kapsamındaki şirketler yenilenebilir enerji satın aldıklarında yenilenebilir enerji sertifikaları alacak ve hedeflerine ulaşamadıklarında ek sertifika almaya zorlanacaklar.

Çin'in güneş ve rüzgâr enerjisi kapasitesi hızla büyüyor olsa da, yerel iletim şirketleri maliyetli ve bazen de kesintili elektrik kaynaklarını zaman zaman almakta isteksiz davranıyorlardı ve hükümetler de çok fazla yeni projeyi onayladıkları ve şebekeyi önceden güvence altına almadıkları konusunda eleştiriyorlardı.

YEREL YÖNETİMLER ÖNCELİĞİ YENİLENEBİLİRE VERECEK

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yeni mekanizmalar ve fiyat belirleme politikaları oluşturmaya söz verdi. Komisyon aynı zamanda yerel yönetimleri yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriği piyasaya öncelikli olarak vermeye zorlayacak bir sistem de uygulayabilecek.

Kendi elektrik üretim santrallerine sahip olan endüstriyel tüketiciler de, kullandıkları elektriği daha büyük oranda yerel yenilenebilir kaynaklardan elde etmeleri konusunda teşvik edilecekler.

KÖMÜRÜN DIŞLANMASINA ÇARE ARANACAK

Yenilenebilir enerji kaynaklarının daha ucuz olan kömürle çalışan elektrik santralleri tarafından dışlanmasını önlemek için, Çin aynı zamanda, termik ve yenilenebilir enerji sağlayıcılarının üniter bir elektrik dağıtım sisteminin parçası haline getirmenin yollarını araştıracak.

 
 
Önceki ve Sonraki Haberler