1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir’de 10 MW’lık Gökçealan JES kurulacak

İzmir’de 10 MW’lık Gökçealan JES kurulacak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Selçuk ilçesinde 10 MW kapasiteli Gökçealan Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulacak. İzmir ili, Selçuk ilçesi, Gökçealan...

İzmir’de 10 MW’lık Gökçealan JES kurulacak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Selçuk ilçesinde 10 MW kapasiteli Gökçealan Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulacak. 

İzmir ili, Selçuk ilçesi, Gökçealan mahallesi mevkii sınırları içerisindeki Ali Rıza Uçar tarafından jeotermal kaynağın çıkarılması ve bu kaynaklar kullanılarak 10 MWe kurulu gücünde “Gökçealan Jeotermal Enerji Santrali ve Sera Isıtma" projesi hayata geçirilecek. Projenin yaklaşık 9 milyon liraya malolması bekleniyor.

Proje kapsamında işletilmesi planlanan jeotermal enerjinin enerji üretiminde kullanılmasından sonra, sıcaklığı azalan jeotermal akışkan sera ısıtma projesi kapsamında kullanılarak 50 dönüm seranın da ısıtılması planlanıyor. 

8.2 hektarlık jeotermal santral alanında toplam 11 adet sondaj kuyusunun uygun olanlarından 7 adedinin üretim kuyusu ve 4 adedinin re-enjeksiyon kuyusu olarak işletilmesi planlanıyor.  

10 MW olarak hedeflenen kurulu gücün belirli bir kısmı Double Flash teknolojisi ile kalan kısmı ise Binary Sistem teknolojisi üretilecek. Ancak söz konusu teknoloji tipi, kuyuların tamamında gerçekleştirilecek kuyu testleri sonrasında performanslarına göre kesinlik kazanacak.

Santralin faaliyeti sırasında kullanılması planlanan maksimum jeotermal akışkan miktarı 750 ton/saat olması ve yılda 100 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler