1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kocatepe Rüzgar Santrali şebekeye bağlanıyor

Kocatepe Rüzgar Santrali şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Güriş Holding tarafından Afyonkarahisar’da kurulacak Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali şebekeye bağlanıyor. Türkiye’de elektrik...

Kocatepe Rüzgar Santrali şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Güriş Holding tarafından Afyonkarahisar’da kurulacak Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali şebekeye bağlanıyor. 

Türkiye’de elektrik üretiminde rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji kullanan tesisleriyle tanınan elektrik yatırımcısı Güriş Holding’in Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde kurduğu Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) şebekeye bağlanma çalışmaları devam ediyor. Santrali şebekeye bağlayacak iletim hattı için ihtiyaç duyulan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Kurulacak iletim şebekesi için direk yerleri mülkiyet, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurmak suretiyle acele kamulaştırılacak. 

Kocatepe RES’in kurulumunda Enercon türbinleri kullanılıyor. Kocatepe RES’te her biri 4’er MW gücünde 25 adet Enercon (E-126 EP3) rüzgar türbini yer alıyor. Kocatepe RES’te kullanılan 116 metre kule yüksekliği ve 127 metre kanat çapına sahip Enercon türbinler, düşük ve orta güçteki rüzgar rejiminde de yüksek güç üretmek üzere tasarlanıyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler