1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Polonya ilk büyük rüzgar ihalesini tamamladı

Polonya ilk büyük rüzgar ihalesini tamamladı

Enerji Günlüğü - Polonya, ülkede rüzgar enerjisi kapasitesini arttırmak için düzenlediği ilk büyük ölçekli karasal rüzgar enerjisi ihalesini tamamladı. Polonya...

Polonya ilk büyük rüzgar ihalesini tamamladı

Enerji Günlüğü - Polonya, ülkede rüzgar enerjisi kapasitesini arttırmak için düzenlediği ilk büyük ölçekli karasal rüzgar enerjisi ihalesini tamamladı. 

Polonya Enerji Düzenlem Kurumu (URE) düzenlenen ilk karasal rüzgar enerjisi santrali ihalesini tamamladığını duyurdu. Açıklamaya göre 23 şirketin katıldığı ihalede toplam 31 proje ruhsatlandırıldı. İhalelerde en düşük fiyat MWh başına 36,68 euro olurken en yüksek fiyat da 50,45 euro ile beklentilerin altında gerçekleşti. 

Açıklamada tam olarak ne kadarlık bir kapasitenin ruhsatlandırıldığı ise belirtilmedi. Polonya iletim sistemi operatörü 5 Kasım'da sona eren ihaleden önce, ihaleye konu karasal rüzgar projelerinin yaklaşık 3GW olduğunu açıklamıştı. Yine 2019 yılı içinde büyük ölçekli bir rüzgar ihalesinin daha yapılacağı ifade edilirken, ne kadarlık bir kapasite tahsisi yapılacağı belirtilmedi. 

İhalesi tamamlanan projelerin 30 ay içinde tamamlanması gerekiyor.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler