1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’in hidrojen talebi artacak

Çin’in hidrojen talebi artacak

İlk uzun mesafe hidrojen yakıtlı araç sürüşünün gerçekleştirildiği Çin’de hidrojen talebinin 2060’a kadar 130 milyon tona ulaşması bekleniyor. 

Çin’in hidrojen talebi artacak

Enerji Günlüğü - Çin Ulusal Enerji İdaresi’nin açıkladığı verilere göre, 2060 yılına kadar Çin’in hidrojen talebinin 130 milyon tona ulaşması ve ulaşım sektöründe hidrojen kullanımının toplam talebin yüzde 31’ini oluşturması bekleniyor.

Çinli Sinopec Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, hidrojenle çalışan iki araç kısa süre önce başkent Beijing’den Shanghay şehrine, 1500 kilometre uzunluğundaki bir mesafeyi kapsayan taşımacılık testini başarıyla tamamladı. CGTN Türk'ün haberine göre, bu test, ‘ülkenin hidrojen enerjili araçlar için gerçekleştirdiği ilk geniş kapsamlı, uzun mesafeli ve bölgesel taşımacılık denemesi’ olarak kayıtlara geçti. 

HİDROJEN ENERJİSİ PATENTLERİNDE DÜNYA LİDERİ

Hidrojen enerjisi, Çin'in yükselen ve gelecekteki endüstrilerinde ana gelişim yönlerinden biri olarak öne çıkıyor ve yeni kaliteli üretici güçlerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Şu anda Çin, hidrojen enerjisi patentlerinde dünya lideri konumunda. Ülkenin yıllık hidrojen tüketimi yaklaşık 40 milyon ton olup, bu tüketim ağırlıklı olarak endüstriyel ve kimyasal sektörlerde kullanılıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler