1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin ve Fransa’dan çevre işbirliği

Çin ve Fransa’dan çevre işbirliği

Enerji Günlüğü - Çin ve Fransa iklim değişikliği ve çevre koruma alanlarında işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı.Çin Xinhua Haber Ajansı'nın...

Çin ve Fransa’dan çevre işbirliği

Enerji Günlüğü - Çin ve Fransa iklim değişikliği ve çevre koruma alanlarında işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı.

Çin Xinhua Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre, Çin Başbakan Yardımcısı Han Zheng ve Fransız Çevre Bakanı François de Rugy, Pazartesi günü bir araya gelerek çevre koruma ve işbirliğini güçlendirme alanlarında anlaştı. 

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbüro Daimi Komitesi üyesi de olan Han Zheng, iki ülke devlet başkanlarının ulaştığı uzlaşma konusunu uygulama ve ikili ilişkileri daha üst bir düzeye taşıma konusunda Fransa ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Han Zheng, "Çin uluslararası işbirliğine çok önem veriyor. Fransa ile ekolojik çevre koruması, iklim değişikliği, biyo çeşitliliğin korunması ve diğer alanlarda ortak çabalar göstererek temiz ve güzel bir dünya oluşturmaya hazırız" dedi. 

Rugy ise Fransa'nın iki ülke arasındaki işbirliğinin başarısına çok değer verdiğini ve Çin ile hem iklim değişikliği ve çevre koruma alanlarında işbirliğine hem de ikili ilişkileri daha ileriye taşımaya istekli olduğunu açıkladı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler