1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bolu’da tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Bolu’da tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Bolu Güç Birliği Enerji, Bolu’da günde 95 ton tavuk dışkısı ile karışık altlığı gazlaştırıp yakarak elektrik üretecek.Bolu...

Bolu’da tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Bolu Güç Birliği Enerji, Bolu’da günde 95 ton tavuk dışkısı ile karışık altlığı gazlaştırıp yakarak elektrik üretecek.

Bolu Güç Birliği Enerji yatırım A.Ş., yaklaşık 10 milyon lira yatırımla Bolu’nun Merkez ilçesine bağlı Vakıfgeçitveren Köyü Derekaşı Mevkiinde kuracağı tesiste yılda 29.640 ton tavuk altlığı ile karışık tavuk dışkısını pelet haline dönüştürecek ve piroliz işlemine tabi tutarak 2,3 MWe/saat elektrik üretecek. Tesiste enerji üretimi amacı ile öncelikle gazlaştırma sonrasında ise Organik Rankine Çevrim Sistemi (ORC) ile elektrik enerjisi üretilecek.

Proje kapsamında tavuk dışkısı ile karışık altlık (toz talaş) tesiste öncelikle kurutma ve kondisyoner makinesinde işleme tabi tutularak peletleme için gerekli olan fiziksel şartları sağlandıktan sonra pelet haline dönüştürülecek. Tesiste üretilen pelet torbalanarak satışa sunulabileceği gibi bir sonraki aşamada gazlaştırma işlemine tabi tutulup elektrik enerjisi üretimi için de kullanılacak. 

Gazlaştırma sisteminden çıkan kalıntı Biochar olarak değerlendirilecek ve toprak düzenleyici olarak gerekli kriterlerin sağlanmaması durumunda kalıntının içeriğine bağlı olarak yönetmeliğe uygun bir yöntemle bertaraf edilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler