1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Demay Turizm Manisa’da jeotermal kaynak arayacak

Demay Turizm Manisa’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Demay Turizm, Manisa’nın Ahmetli ilçesinde 5 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.Demay Turizm Enerji Üretim San. Ve Tic....

Demay Turizm Manisa’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Demay Turizm, Manisa’nın Ahmetli ilçesinde 5 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Demay Turizm Enerji Üretim San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Manisa İli, Ahmetli İlçesi, Kargın Mahallesi sınırları içerisinde, ruhsatlı sahada sondaj yöntemiyle jeotermal kaynak arama faaliyeti yürütülmesi planlanıyor. 

Proje kapsamında toplam 30.407,47 m2 alanda 5 adet lokasyonda jeotermal kaynak aranacak. 4 adet lokasyonda 2000 ± 200 metre, 1 adet lokasyonda ise 800±200 metre derinliğe inilecek. Her bir sondaj faaliyeti için çalışma süresinin ortalama 2-3 ay olacağı öngörülüyor.

Proje sahibi firma tarafından, arazi hazırlığı maliyeti de dahil olmak üzere ekipman, malzeme tedariki ve danışmanlık masrafları ile birlikte sondaj için yatırım maliyeti yaklaşık 9 milyon 600.000 TL olarak tahmin ediliyor.

Arama faaliyetinin sonucunda ulaşılacak jeotermal akışkanın özelliklerine, kapasitesine ve kuyu verilerinden elde edilen değerlendirmeler sonucunda yeni sondajlar ve/veya tesisler için uygun yatırım planı yapılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler