1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yeni Havalimanı Kemerburgaz RES’e yer değiştirtiyor

Yeni Havalimanı Kemerburgaz RES’e yer değiştirtiyor

Enerji Günlüğü - İstanbul’da Lodos Elektrik tarafından işletilen 24 MW’lık Kemerburgaz RES, İstanbul 3. Havalimanı Mania Planı kapsamında Çatalca...

Yeni Havalimanı Kemerburgaz RES’e yer değiştirtiyor

Enerji Günlüğü - İstanbul’da Lodos Elektrik tarafından işletilen 24 MW’lık Kemerburgaz RES, İstanbul 3. Havalimanı Mania Planı kapsamında Çatalca ilçesi ve Tekirdağ’a taşınıyor.

İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Kemerburgaz Beldesi, Tayakadin- Kocatarlatepe-Tilkili-Çikirtepe Mevkiinde Lodos Elektrik Üretim Ticaret A.Ş. tarafından işletilen “Rüzgar Enerjisi Santrali, İstanbul 3. Havalimanı Mania Planı kapsamında; türbin sayısı ve kurulu güç kapasitesi aynı kalacak şekilde İstanbul İli, Çatalça İlçesi, Hallaçlı Mahallesi ve Tekirdağ İli, Saray İlçesi, Atatürk Mahallesi’ne, taşınması planlanıyor. Proje bedeli 40 milyon lira olarak hesaplanıyor.

24MWe/24MWm toplam kurulu güce sahip, 12 adet türbinden oluşan santralde yılda 85.000.000 KWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilecek elektrik enerjisi Çerkezköy TM OG Bara 34.5 kV bağlantı noktası ile ulusal şebekeye bağlanacak.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Alto Holding’e ait Lodos Elektrik Üretim A.Ş.’nin hisseleri Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mapa İnşaat ve Ticaret A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Koloğlu Holding A.Ş. ve Kalyon Havacılık ve İnşaat A.Ş. tarafından devralınmıştı.

LODOS ELEKTRİK 3. HAVALİMANI ORTAKLARINA SATILIYOR

LODOS ELEKTRİK KEMERBURGAZ RES SAHASINI DEĞİŞTİRECEK

Enerji Günlüğü 

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler