1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye enerji güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlikte ilerledi

Türkiye enerji güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlikte ilerledi

Enerji güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlikte önemli mesafe kateden Türkiye, bu yıl dünya enerji derecelendirme listesinde 6 sıra yükseldi.

Türkiye enerji güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlikte ilerledi

Enerji Günlüğü - Enerji güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlikte önemli mesafe kateden Türkiye, bu yıl dünya enerji derecelendirme listesinde 6 sıra birden yükselerek 44'üncü oldu.

WEC World Energy Trilemma Index 2018” raporuna göre, geçen yıl Türkiye'nin enerji derecelendirme listesinde CBB olan notu, BBB seviyesine yükseltildi. Böylece Türkiye enerji güvenliği, enerji paylaşımı ve çevresel sürdürülebilirlik kriterleri bakımından incelenen 125 ülke arasında enerji derecelendirme listesinde 44'üncü oldu. Geçen yıl Türkiye 50. sırada yer almıştı. 

ENERJİ PAYLAŞIMI GERİLEDİ

Rapora göre, geçen yıl enerji güvenliği alanında 82'inci sırada yer alan Türkiye, bu yıl bu alanda 15 sıra yükselerek 67'inci oldu. Çevresel sürdürülebilirlik alanında 6 sıra yükselerek 49'uncu olan Türkiye, enerji paylaşımı alanıda ise 2 sıra gerileyerek 54'üncüğe düştü.

Listede ilk sırayı Danimarka alırken onu İsviçre ve İsveç izledi. Bu ilk üç ülkeyi sırasıyla Hollanda, Birleşik Krallık, Slovenya, Almanya, Yeni Zellanda, Norveç ve Fransa takip etti. Türkiye’nin Suudi Arabistan, Rusya ve Irak gibi enerji zengini ülkeleri geride bırakması ise dikkat çekti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler