1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’den İspanyol Enagás’a LNG fonu

AB’den İspanyol Enagás’a LNG fonu

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, İspanyol Enagás şirketine 14 milyon euro değerindeki LNG projesi  için 3 milyon euro finansman sağlayacak.İspanyol...

AB’den İspanyol Enagás’a LNG fonu

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, İspanyol Enagás şirketine 14 milyon euro değerindeki LNG projesi  için 3 milyon euro finansman sağlayacak.

İspanyol LNG terminal operatörü Enagás, LNGHIVE2 projesinin Avrupa tesisi bağlantısı nedeniyle Avrupa Komisyonu tarafından finanse edildiğini bildirdi.

Sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) deniz ve demiryolu taşımacılığı için bir yakıt olarak kullanımını artırmayı hedefleyen projeye toplamda yaklaşık 14 milyon euro (15.8 milyon $) yatırım yapılacak. Avrupa Birliği ise projeye üç milyon euroya yakın finansman sağlayacak.

Huelva ve Sagunto'daki (Valencia) regasifikasyon terminallerinin LNG’nin yakıt olarak arzını sağlayabilmesini içeren projenin 2022 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Proje ayrıca demiryolu terminalinde bir LNG istasyonu kurulmasını ve dizel ile çalışan bir lokomotifin LNG yakıtlı hale getirilmesini de içeriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler