1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Corolla Hibrit Türkiye’de üretilecek

Corolla Hibrit Türkiye’de üretilecek

Enerji Günlüğü - Kendi kendini şarj eden 4'ncü jenerasyon 1.8 lt'lik hibrit ve 1.6 lt'lik benzinli motorlara sahip olacak olan 12'nci nesil Toyota Corolla...

Corolla Hibrit Türkiye’de üretilecek

Enerji Günlüğü - Kendi kendini şarj eden 4'ncü jenerasyon 1.8 lt'lik hibrit ve 1.6 lt'lik benzinli motorlara sahip olacak olan 12'nci nesil Toyota Corolla Türkiye'de üretilecek ve 2019 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak.

Türkiye'de üretilecek olan 12'nci nesil Toyota Corolla Sedan Hibrit kendi kendini şarj eden 4'ncü jenerasyon 1.8 lt'lik hibrit ve 1.6 lt'lik benzinli motorlara sahip olacak. Yeni Corolla, 2019 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak. Yeni Corolla, hibrit ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. 

Yeni Corolla'nın yerli üretim olmasının lojistik başta olmak üzere çok önemli avantajlar sağlayacağı kaydediliyor. 

100 KM’DE 3.4 LİTRE YAKIT TÜKETİMİ

Yeni Corolla, iki farklı motorla satışa sunulacak. Bunlardan en çok dikkat çekeni ÖTV teşviği kapsamı içinde bulunan kendi kendini şarj etme özelliğine sahip 122 HP güce sahip 1.8 litrelik hibrit motor olacak. Hibrit motor, ekonomik kullanım maliyetleriyle birlikte sıra dışı bir şekilde 3.4 lt/100 km gibi düşük yakıt tüketimi sunuyor. Bununla birlikte sürüş özelliklerine göre günlük kullanımlarda yüzde 50'ye kadar tamamen elektrikli sürüşü de gerçekleştirebiliyor. 

Sessiz, performanslı ve verimli sürüşüyle hibrit bir otomobilin tüm beklentilerini karşılayan Corolla Hybrid, dışardan şarj gerektirmeden kendi kendini şarj ediyor. Yeni Corolla'nın ikinci motor seçeneği ise geliştirilmiş 1.6 litre benzinli motor olacak. Altı ileri manuel veya CVT otomatik vites kutusuyla tercih edilebilen 1.6 litre motor, 132 HP güç üretiyor. 1.6 litre Corolla'nın tüketimi ise 100 kilometrede ortalama 5.8 lt. olarak gerçekleşiyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler