1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Öztüketim RES ve GES başvurularına bölgesel kapasite engeli

Öztüketim RES ve GES başvurularına bölgesel kapasite engeli

Mart ayında toplam on ilde 585,88 MW kurulu gücündeki 12 adet lisanssız güneş ve rüzgar enerji santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusu değerlendirmeye alınmadı. 

Öztüketim RES ve GES başvurularına bölgesel kapasite engeli

Enerji Günlüğü - TEİAŞ Mart’ta Bilecik, Eskişehir, Manisa, Denizli, Uşak, Yozgat, Çorum, Konya, Erzurum ve Muş illerinde toplam 12 lisanssız güneş ve rüzgar santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusunu değerlendirmeye almadı.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretim yönetmeliği madde 5(1-h) kapsamında 2024 yılı Mart ayı iletim sistemine bağlantı başvuruları değerlendirme sonuçlarını paylaştı. Mart ayı değerlendirme döneminde yapılan başvurulardan 585,88 MW kurulu gücünde 12 tanesi değerlendirmeye alınmadı. 

Bilecik, Eskişehir, Manisa, Denizli, Uşak, Yozgat, Çorum, Konya, Erzurum ve Muş illerindeki bu başvuruların evrak değerlendirmelerinin olumlu olduğu ancak bölgesel kapasitesi kısıtından dolayı teknik değerlendirmeye alınmadığı kaydedildi. 

5.1.h madde kapsamında, tüketim tesisi ile aynı dağıtım lisansı bölgesi dışında da lisanssız elektrik üretimi tesisleri kurulabiliyor. Bu değişiklik, yatırımcılara coğrafi olarak daha fazla esneklik sunmakta ve projelerini daha geniş bölgelere yayma imkanı sağlıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler