1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Belçika kışın elektrik sıkıntısı yaşayabilir

Belçika kışın elektrik sıkıntısı yaşayabilir

Enerji Günlüğü - Belçika’nın elektrik ihtiyacının giderilmesinde önemli bir yere sahip olan Doel 1 nükleer reaktöründe devam eden bakım çalışmalarının...

Belçika kışın elektrik sıkıntısı yaşayabilir

Enerji Günlüğü - Belçika’nın elektrik ihtiyacının giderilmesinde önemli bir yere sahip olan Doel 1 nükleer reaktöründe devam eden bakım çalışmalarının beklenenden uzun süreceği ve kış aylarında ülkede elektrik sıkıntısı yaşanabileceği kaydedildi.

Belçika kış aylarında elektrik sıkıntısı çekebilir. Fransız enerji şirketi Engie tarafından işletilen Doel 1 nükleer reaktöründeki bakım çalışmalarının planlandığı gibi Aralık ayında değil Ocak ayı sonlarında tamamlanacağı netleşti. Ayrıca Doel 2 nükleer reaktöründe de gecikme yaşanabileceği kaydediliyor. Dolayısıyla Engie ülkede kış aylarında herhangi bir elektrik sıkıntısının yaşanmaması için farklı çalışmalarını erteleyerek Tihange 3 nükleer reaktörünü planlanandan daha erken hizmete almayı planlıyor. 

Belçika’da şu anda iki nükleer santral elektrik üretimi yapıyor. Belçika Enerji Bakanlığı Engie’nin ülkede nükleer enerji santrallerine yetersiz yatırım yaptığını iddia ediyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler