1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Adem Petrol İzmir’de jeotermal kaynak arayacak

Adem Petrol İzmir’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Adem Petrol, İzmir’in Menderes ilçesinde iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.Adem Petrol Termal İnşaat Turizm Maden...

Adem Petrol İzmir’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Adem Petrol, İzmir’in Menderes ilçesinde iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Adem Petrol Termal İnşaat Turizm Maden Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından İzmir ili, Menemen İlçesi, Yahşelli Mahallesi’nde ruhsatlı alanda sığ sondaj ile jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışmaları yapılması planlanıyor. Çalışmalar kapsamında her biri 250 metrekarelik çalışma alanında olacak şekilde 2 adet lokasyonda sondaj çalışması yapılarak en fazla 800 m derinliğe inilecek. 

900 bin lira yatırımla yapılacak olan iki sondaj ile jeotermal kaynak aranacak ve kaynak arama çalışmalarına başlamadan önce, arazi hazırlığı yapılacak. Faaliyet sahasının 2 km’lik etki alanı içerisinde milli parklar, tabiat parkları, tabiat koruma parkları, özel çevre koruma alanları ve sit alanları bulunuyor.  

Sondaj işlemleri sonucunda ulaşılan jeotermal akışkanın nitelikleri ve yapılan çalışmaların tekrar değerlendirilmesi ışığında yatırım planı yapılacak. Sondaj işlemleri sonucunda ulaşılan jeotermal akışkan sera, balneoterapi ve SPA terapi tesislerinde kullanılması öngörülüyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler