1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD TürkAkım’a karşı!

ABD TürkAkım’a karşı!

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Ukrayna ve Avrupa’nın Rus gazının esiri olmalarını istemediği için ABD’nin TürkAkım ve Kuzey...

ABD TürkAkım’a karşı!

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Ukrayna ve Avrupa’nın Rus gazının esiri olmalarını istemediği için ABD’nin TürkAkım ve Kuzey Akım-2’ye karşı mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Başbakan Vladimir Groysman ile yaptığı görüşmede TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı ile Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı'nın yapımına karşı olduklarını dile getirdi. Perry, “ABD, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı ve Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı'na karşı mücadelesini sürdürüyor. Bunun sebepleri de ortada. Ukrayna ve Avrupa vatandaşları, tek kaynaktan enerji tedarikinin esiri haline gelmemeli” şeklinde konuştu.

Perry, ABD’nin enerji alanında Ukrayna’yla ortak olarak çalışmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Rus doğal gazını Karadeniz üzerinden doğrudan Türkiye’ye ve daha sonra Türkiye’nin sınır komşusu olduğu ülkelerin sınırına kadar ulaştıracak olan Türk Akım projesi tamamlandığında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan iki paralel boru hattından oluşacak. 

Rus doğalgazının Ukrayna ve bazı Doğu Avrupa ülkelerini bypass ederek Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa’ya sevkiyatını ikiye katlayacak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nın ise 2020 yılının Ocak ayında gaz akışına hazır olması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler