1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Enerji Manisa’daki doğalgaz santralini kapatıyor

Aksa Enerji Manisa’daki doğalgaz santralini kapatıyor

Enerji Günlüğü – Aksa Enerji, Manisa’daki doğalgaz santralinin lisansını iptal ettirmek üzere başvuruda bulundu.Aksa Enerji Üretim AŞ, 115MW kurulu...

Aksa Enerji Manisa’daki doğalgaz santralini kapatıyor

Enerji Günlüğü – Aksa Enerji, Manisa’daki doğalgaz santralinin lisansını iptal ettirmek üzere başvuruda bulundu.

Aksa Enerji Üretim AŞ, 115MW kurulu gücündeki Manisa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’nin üretim lisansının iptal edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) başvurdu. 

Şirketten yapılan açıklamada; santralin, serbest piyasa koşullarında Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanının gittikçe azaldığı belirtildi. 

DOĞALGAZDA İLK TEDBİR DEĞİL

Aksa Enerji, 2 hafta kadar önce Antalya’daki Kombine Çevrim Doğal Gaz Santrali’nin kurulu gücünü 1,150MW’tan 900MW’a düşürmüş; daha önce de verimliliği düşük doğalgaza ve fuel oile dayalı elektrik santrallerini kapatarak yurt dışına taşımıştı. 

AKSA’NIN AFRİKA’DA 3 ÜLKEDE SANTRALİ VAR

Şirketin halen Madagaskar, Gana ve Mali’de işlettiği üç santral bulunuyor. Aksa Enerji yurt dışındaki bu santrallerinde ürettiği elektriği garantili fiyattan ilgili ülkelerin bu konuyla görevli şirketlerine satma hakkına sahip. Söz konusu santraller döviz cinsinden gelir elde ettiği için Aksa Enerji'nin bilançosuna olumlu katkıda bulunuyor.

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler