1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alanya’da kaçak elektrik çetesi çökertildi

Alanya’da kaçak elektrik çetesi çökertildi

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Alanya ilçesinde elektrik sayaçlarına ve elektrik şebekesine müdahale eden, çıkar amaçlı suç örgütü kuran çete...

Alanya’da kaçak elektrik çetesi çökertildi

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Alanya ilçesinde elektrik sayaçlarına ve elektrik şebekesine müdahale eden, çıkar amaçlı suç örgütü kuran çete çökertildi. 

Antalya, Isparta ve Burdur'da yaklaşık 1,7 milyon aboneye elektrik dağıtımı hizmeti sunan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çalışmaları sonucunda Alanya’da elektrik sayaçlarına ve elektrik şebekesine müdahale eden, çıkar amaçlı suç örgütü kuran çete başarılı bir operasyonla çökertildiğini açıkladı. 

Alanya ilçesinde kaçak elektrik bağlantısı yapan şebekenin çökertilmesi için operasyonda kolluk kuvvetleri ile birlikte hareket ettiklerini, tüm imkânlarını seferber ederek destek olduklarını açıklayan AEDAŞ, Başsavcılığın talimatı ile yürütülen operasyonda 7 şüphelinin, emniyet güçleri tarafından eşzamanlı olarak gözaltına alınarak adalete teslim edildiğini kaydetti. Elektrik sayaçlarına müdahale ederek haksız kazanç elde etmek için “kamu kurum ve kuruluşlarını nitelikli dolandırıcılık ve kamu zararına nitelikli dolandırıcılık” suçlarını işleyen çete üyelerinin yanı sıra kaçak kullanım yapan şahısların da ifadelerinin alınmaya başlandığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler