1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları Trump'ın mesajıyla % 2 geriledi

Petrol fiyatları Trump'ın mesajıyla % 2 geriledi

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ve OPEC’in bir süredir yüksek seyreden petrol fiyatları nedeniyle üretimi azaltmayacaklarını...

Petrol fiyatları Trump'ın mesajıyla % 2 geriledi

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ve OPEC’in bir süredir yüksek seyreden petrol fiyatları nedeniyle üretimi azaltmayacaklarını umduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından petrol fiyatları yüzde 2 oranında geriledi.

Amerika ve Suudi Arabistan arasında Kaşıkçı cinayeti ve Yemen savaşı sebebiyle yükselen tansiyonun gölgesinde ABD Başkanı Donald Trump’tan Suudi Arabistan ve OPEC’e 'petrol' mesajı geldi. Suudi Arabistan’ın petrol üretimini azaltma planlarına Twitter üzerinden tepki gösteren Trump “Umarım Suudi Arabistan ve OPEC petrol üretimini azaltmayacak. Petrol fiyatları arza bağlı olarak daha düşük olmalı” mesajını paylaştı. 

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid El Falih Abu Dhabi’de yaptığı açıklamada petrol üreten ülkelerin üretimde günde 1 milyon varil kesintiye gitmesi gerektiğini söylemiş, Suudi Arabistan’ın da Aralık ayından itibaren petrol üretimini yarı yarıya azaltacağını belirtmişti.

MESAJIN ARDINDAN PETROL FİYATLARI % 2 DÜŞTÜ

Trump'ın OPEC'e arzı kısmamaları yönünde yaptığı çağrı global piyasalarda petrol fiyatlarını geriletti.Trump’ın mesajının ardından NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 58,85 dolar/varile kadar geriledi. Brent petrolü ise 69,12 dolar/varile kadar düşüşün ardından düne göre 0,70 dolar gerileyerek 68,71 dolar/varil ile düne göre yüzde 2 düştü.

 
Önceki ve Sonraki Haberler