1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Siirt ve Batman’da 3 işletme ruhsatı aldı

TPAO Siirt ve Batman’da 3 işletme ruhsatı aldı

Enerji Günlüğü – PİGM, TPAO’nun Siirt ve Batman için başvuru yaptığı 3 ayrı petrol işletme ruhsatı talebini onayladı.Enerji ve Tabii Kaynaklar...

TPAO Siirt ve Batman’da 3 işletme ruhsatı aldı

Enerji Günlüğü – PİGM, TPAO’nun Siirt ve Batman için başvuru yaptığı 3 ayrı petrol işletme ruhsatı talebini onayladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Siirt ve Batman’daki 3 ayrı arazi için bildirdiği petrol işletme ruhsatı taleplerini onayladı. 

PİGM, Siirt Kurtalan’da bulunan, 2.535ha genişliğindeki, ARİ/TPO/K/M47-a2-1 ruhsat numaralı paftada, ruhsatın verilişinden itibaren 2 yıl içinde bir adet kuyu açılarak üretime başlanması aksi halde ruhsatın iptal edilmesi kaydıyla, 5 yıl süreyle işletme ruhsatı verilmesini onayladı. Kurtalan’daki sahanın işletme ruhsatı, şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre ve şirketin talebi doğrultusunda 20 yıla kadar uzatılabilecek. 

Siirt Batman’da bulunan ve Kozluk, Kurtalan ve Baykan ilçelerine yayılan, 5.757ha genişliğindeki, ARİ/TPO/K/L47-d4-1 ruhsat numaralı paftada ise, sahanın mevcut rezerv durumu ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak, TPAO’ya 18 yıl süreyle işletme ruhsatı verilmesi talebi onaylandı. Buradaki sahanın işletme ruhsatı da, şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre ve şirketin talebi doğrultusunda 20 yıllık kanuni sürenin sonuna kadar uzatılabilecek. 

PİGM Siirt Kurtalan’da, 4.639ha genişliğindeki başka bir arazi üzerindeki, ARİ/TPO/K/M47-a1-1 ruhsat numaralı paftada da, sahanın mevcut rezerv durumu ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak 10 yıl süreyle işletme ruhsatı verilmesi talebini onayladı. Bu sahanın işletme ruhsatı da, şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre ve şirketin talebi doğrultusunda 20 yıla kadar uzatılabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler