1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Artvin de doğalgaza kavuştu, geriye sadece iki il kaldı

Artvin de doğalgaza kavuştu, geriye sadece iki il kaldı

Enerji Günlüğü - Akmercan Artvin Doğalgaz Dağıtım AŞ, Artvin il merkezine doğalgazı verdi. GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, yıl sonuna kadar gaz ulaştırılmamış...

Artvin de doğalgaza kavuştu, geriye sadece iki il kaldı

Enerji Günlüğü - Akmercan Artvin Doğalgaz Dağıtım AŞ, Artvin il merkezine doğalgazı verdi. GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, yıl sonuna kadar gaz ulaştırılmamış il merkezi kalmayacağını söyledi. 

Türkiye’nin 81 ile doğalgaz götürülmesi hedefinde bir kilometre taşı daha geride kaldı. Artvin il merkezine doğalgaz verildi. 

Akmercan Artvin Doğalgaz AŞ tarafından, Artvin il merkezine doğalgaz verilmesiyle ilgili bir meşale yakma töreni gerçekleştirildi.     

Akmercan Enerji Grubu Genel Müdürü Yunus Kesgin, “BOTAŞ ve Akmercan Arvin Doğalgaz Şirketimizin yoğun çalışmaları neticesinde Arvin ilimize doğalgaz arzı sağlanmıştır. Artvinli hemşehrilerimize ve Akmercan Artvin Doğalgaz’a hayırlı olsun” dedi. 

SEKTÖR HEDEFLERİNİ TAMAMLIYOR

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, doğalgaz sektörünün 2018 yılı içindeki hedeflerinin hızla tamamlandığını belirtti. Arslan “Bu yılın sonuna kadar Türkiye’de doğalgaz almamış il merkezi kalmayacak. BOTAŞ’ı Artvin’e iletim hatlarını getirmesi ve Akmercan’ı da kısa sürede şehir içi dağıtım hatlarını yaparak gaz vermesi dolayısıyla kutluyorum. Artvinlilere hayırlı olsun” dedi.

SADECE İKİ İL MERKEZİ KALDI

Artvin il merkezine de doğalgaz verildikten sonra, Türkiye’de doğalgaz ulaştırılmış il merkezi sayısı 79’a yükseldi. Böylece doğalgaz ulaştırılmamış il merkezleri olarak geriye sadece Şırnak ve Hakkari kaldı. Şırnak ve Hakkari’ye de yıl sonuna kadar doğalgaz verilmesi hedefleniyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler