1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bağlantı gelirleri dağıtıcıların yatırım tutarından düşülecek

Bağlantı gelirleri dağıtıcıların yatırım tutarından düşülecek

Enerji Günlüğü – Elektrik dağıtım şirketlerinin yatırım tutarı hesaplanırken bundan böyle, bağlantı gelirleri de kabul edilen yatırım harcamaları...

Bağlantı gelirleri dağıtıcıların yatırım tutarından düşülecek

Enerji Günlüğü – Elektrik dağıtım şirketlerinin yatırım tutarı hesaplanırken bundan böyle, bağlantı gelirleri de kabul edilen yatırım harcamaları tutarından düşülecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Dağıtım Sistemi Yatırımlarına İlişkin Usul ve Esaslar’da yaptığı düzenlemeyle; elektrik dağıtım şirketlerinin “kabul edilen net yatırım harcamaları” tanımını değiştirdi. Buna göre yatırım tutarı hesaplanırken bundan böyle, bağlantı gelirleri de kabul edilen yatırım harcamaları tutarından düşülecek. 

Elektrik Piyasası Dağıtım Sistemi Yatırımlarına İlişkin Usul ve Esaslar’ın 4. maddesinin, 1. fıkrasının altında yer alan “g” bendi “Kabul edilen net yatırım harcamaları: Kabul edilen yatırım harcamaları tutarından varlık satış gelirlerinin düşülmesi suretiyle her bir tarife yılı için hesaplanan tutarı ifade eder” şeklinde düzenlenmişti. 

Yapılan değişiklikte söz konusu hüküm şöyle güncellendi; “Kabul edilen net yatırım harcamaları: Kabul edilen yatırım harcamaları tutarından varlık satış ve bağlantı gelirlerinin düşülmesi suretiyle her bir tarife yılı için hesaplanan tutarı ifade eder”. 

Önceki ve Sonraki Haberler