1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TKDK’dan Çorum’da iki güneş projesine destek

TKDK’dan Çorum’da iki güneş projesine destek

Enerji Günlüğü -  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Çorum’da iki yenilebilir enerji kooperatifinin kuracağı 500 kW ve 600 kW’lık...

TKDK’dan Çorum’da iki güneş projesine destek

Enerji Günlüğü -  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Çorum’da iki yenilebilir enerji kooperatifinin kuracağı 500 kW ve 600 kW’lık iki güneş santrali için yüzde 55 hibe desteği verecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II dönemi 3. Çağrı İlanı sonrasında Çorum’da iki yenilebilir enerji kooperatifi sunduğu projelerle destek almaya hak kazandı. Sınırlı Sorumlu Altınoluk Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi ve Sınırlı Sorumlu Çorum Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi yetkilileri tarafından imzalanan sözleşmelerle projelerin uygulama safhasına geçildi. Her iki kooperatif de yatırımlarını yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyor.

Sınırlı Sorumlu Altınoluk Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi tarafından sunulan projeye ait tesis Hacıpaşa Köyünde kurulacak. Tesis, fotovoltaik güneş enerjisi panelleriyle 600 kW’lık elektrik üretim kapasitesine sahip olacak. 2 milyon 200 TL’lik yatırım bütçesine sahip projeye TKDK yüzde 55 hibe ile destek verecek. 

Sınırlı Sorumlu Çorum Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi tarafından sunulan projeye ait tesis ise Seydim Köyünde kurulacak. Tesis, fotovoltaik güneş enerjisi panelleriyle 500 kW’lık elektrik üretim kapasitesine sahip olacak. 2 milyon 200 TL’lik yatırım bütçesine sahip projeye TKDK yüzde 55 hibe ile destek verecek.

Önceki ve Sonraki Haberler