1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bayraktar: Kömür bir süre ekonomide olmaya devam etmeli

Bayraktar: Kömür bir süre ekonomide olmaya devam etmeli

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji dönüşümünün ezbere olmaması, akıllı olması gerektiğini kaydederek, kömürün belli bir süre içerisinde ekonomide mutlaka olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Bayraktar: Kömür bir süre ekonomide olmaya devam etmeli

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerjiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Cari açığı azaltmak için kendi kaynağımızı kullanmamız lazım. Kömüre sırtımızı dönemeyiz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çayırhan’daki KİAŞ Kömür İşletmelerini ziyaret ederek burada maden işçileriyle bir araya geldi. 6 Şubat depremlerinde gösterdikleri fedakarlıklar nedeniyle işçilere teşekkür eden Bakan Bayraktar, yerli kömür kullanımının enerji güvenliği ve dolayısıyla da ulusal güvenlikle doğrudan ilgili olduğunu söyledi. 

KÖMÜRE SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ

Dünyada yenilenebilir enerji furyası olduğunu, Türkiye’nin de geçen yıl ürettiği enerjinin yeni kapasitenin neredeyse yüzde 99’u yenilenebilir enerji olduğunu kaydederek “Ama bunu yaparken kömüre sırtımızı dönemeyiz. Onun için bu santralin daha da güçlü şekilde üretimine devam etmesi lazım. Tam kapasite devam etmesi lazım.” değerlendirmesini yaptı.

20 MİLYAR TONLUK REZERV

Bayraktar, Türkiye'de bulunan 20 milyar ton civarındaki kömür rezervini iş sağlığı ve güvenliğinden hiçbir şekilde taviz vermeden kullanmak gerektiğinin altını çizerek “Çevreyle uyumlu bir şekilde kullanmamız lazım. Dolayısıyla hem kömür hem diğer madenlerimizle bu anlayışla yine ekonomimize kazandırmamız lazım” diye konuştu.

ELEKTRİK ÜETİMİNİN ÜÇTE BİRİ KÖMÜRDEN  

Bayraktar konuşmasında Türkiye'nin mutlak suretle kendi yerli kaynaklarını ve yenilenebilir kaynaklarını devreye alması gerektiğini belirterek “Bugün Türkiye’nin ürettiği elektriğin 3’te birini biz kömürden üretiyoruz. Ama bu 3’te birin yarısı maalesef hala ithal kömürle oluyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler