1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. AB’den Fransa’ya öztüketimi arttıracak yenilenebilir finansmanı

AB’den Fransa’ya öztüketimi arttıracak yenilenebilir finansmanı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, öztüketim için yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimini geliştirmesi için Fransa’ya 200 milyon...

AB’den Fransa’ya öztüketimi arttıracak yenilenebilir finansmanı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, öztüketim için yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimini geliştirmesi için Fransa’ya 200 milyon euroluk fon verdi.

Avrupa Komisyonu, Fransa'da endüstriyel ve bireysel öztüketim için yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimini destekleyen 200 milyon € 'luk bir fonu onayladı. Fon, toplamda 490 MW'lık 100kW ile 500kW arasında bir kapasiteye sahip küçük tesisler için kullanılabilecek.

Finansmandan yararlanacak olanlar 2020'ye kadar düzenlenen ihaleler ile seçilecek ve ihalelere tüm yenilenebilir enerji teknolojileri katılabilecek. 

Fransa rekabet politikasından sorumlu Komiseri Margrethe Vestager bu finansmanın öz tüketim tedarikçilerinin yenilenebilir enerji kaynakları arasındaki rekabeti teşvik edeceğini ve Fransa'nın enerji bileşimindeki yenilenebilir enerjinin payını daha da artıracağını belirterek, “Teknolojiden bağımsız ihaleler, AB'nin çevre hedefleri ve devlet yardım kurallarımız doğrultusunda, Fransa'nın düşük karbon ve çevre dostu sürdürülebilir enerji arzına geçişine katkıda bulunacak” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler