1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: Kaşıkçı’nın ölümü Suudi petrol ihracatını etkilemez

Birol: Kaşıkçı’nın ölümü Suudi petrol ihracatını etkilemez

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün Suudi Arabistan'ın petrol ihracatını...

Birol: Kaşıkçı’nın ölümü Suudi petrol ihracatını etkilemez

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün Suudi Arabistan'ın petrol ihracatını azaltacağı endişesi taşımadığını söyledi. 

Japonya'nın Nagoya kentinde düzenlenen bir toplantıda konuşan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda öldürülmesinin Suudi Arabistan'ın petrol ihracatını etkileyeceği endişesi taşımadığını söyledi. 

PETROL FİYATLARI YÜKSELEBİLİR

Birol, global talebin güçlü şekilde büyümeye devam ettiği ortamda daha yüksek petrol fiyatları için potansiyel gördüğünü de belirterek, "Global petrol talebi hala çok güçlü ve Asya'daki birçok gelişmekte olan ülke tarafından yönlendiriliyor. Venezuela'nın üretiminde ve İran'ın ihracatındaki düşüş dikkate alındığında, cari fiyatlardan daha yükseklerini görmek için bir potansiyel var" diye konuştu. 

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih de yaptığı açıklamada, yıllardır petrolü siyasetten uzak tuttuklarını ve son dönemde gerilen siyasi ilişkiler nedeniyle Batı ülkelerine 1973'teki gibi bir petrol ambargosu niyetlerinin olmadığını belirtmişti.

SUUDİ ARABİSTAN: PETROLÜ SİYASETTEN AYRI TUTUYORUZ

 
Önceki ve Sonraki Haberler