1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB ilk kez kamyonlara emisyon standardı getirdi

AB ilk kez kamyonlara emisyon standardı getirdi

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu Çevre Komisyonu, kamyonlarda karbon salımının 2030 yılına kadar yüzde 35 azaltılmasını destekledi ve böylece...

AB ilk kez kamyonlara emisyon standardı getirdi

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu Çevre Komisyonu, kamyonlarda karbon salımının 2030 yılına kadar yüzde 35 azaltılmasını destekledi ve böylece kamyonlar için ilk kez karbondioksit standardı getirildi.

Avrupa Parlamentosu'nun Çevre Komisyonu dün, Avrupa ağır vasıtalar tarafından atmosfere salınan CO2 emisyonlarının azaltılması konusunda 2025 yılına kadar, emisyonların 2019’dakinden % 20 daha az olması, 2030 için de % 35 olarak belirledi.

Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi'nin yaptığı oylamada, parlamenterler kamyonların karbon salımlarının 2030 yılına kadar yüzde 35 azaltılması yönündeki teklife destek verdi. 

Komisyon'un kabul ettiği teklif doğrultusunda, AB'deki karbon salımının yüzde 25'nden sorumlu olan kamyonlar için ilk kez karbondioksit standardı getirildi. AB Komisyonu Mayıs ayında yaptığı açıklamada kamyonlarda karbon salımının 2019 ve 2025 yılları arasında % 15 ve 2030'a kadar yüzde 30 azaltılmasını teklif etmişti. 

Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa Konseyi'nde üye devletler ile müzakerelere başlamadan önce, bu yeni hedefleri Kasım genel kurulunda onaylaması gerekiyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler