1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar Enerjisi Kongresi yaklaşıyor

Rüzgar Enerjisi Kongresi yaklaşıyor

Enerji Günlüğü - Konusu sadece rüzgar olan, Türkiye’nin ilk ve tek rüzgar kongresi olma özelliği taşıyan, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin (TÜREK...

Rüzgar Enerjisi Kongresi yaklaşıyor

Enerji Günlüğü - Konusu sadece rüzgar olan, Türkiye’nin ilk ve tek rüzgar kongresi olma özelliği taşıyan, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin (TÜREK 2018) yedincisi 5-6 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapılacak.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (WindEurope), Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) ve Ukrayna Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (UWEA) katkıları ile Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin her yıl düzenlediği Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin (TÜREK 2018) yedincisi 5-6 Kasım Tarihlerinde Ankara Sheraton Otel’de yapılacak.

Sürdürülebilir rüzgar enerjisi yatırımlarının ülke ekonomisine katkısına vurgu yapılacak kongrede “yerli rüzgar enerjisi sanayisi, yeni nesil türbinler, sektörün kurumlar arası işbirliğine neden ihtiyacı var? gibi başlıklar masaya yatırılacak.

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, kongrenin işbirliği fırsatlarına kapı aralayacağını vurgulayarak, yeni pazarlarda yatırım fırsatlarının anlatılacağı oturumun, tecrübelerini dış pazarlara taşımak isteyen sektör temsilcilerinin ilgisini çekeceğini ifade etti.

Kongrenin ikinci günü, konusunda uzman kişilerden oluşan özel gruplarla, “Çatı üstü uygulamaları, Finans, Offshore bakım onarım, jeneratör arızaları gibi özel konuların “yuvarlak masa toplantıları” ile tartışılacağını söyleyen Ataseven, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri en yetkili ağızlardan dinlemek ve çevreci bir enerjinin hayatımızdaki rolünü anlamak isteyenleri kongreye davet ettiklerini belirtti.

KONGRE’DE YEKA ÖZEL OTURUMU YAPILACAK

Kongre’nin açılış konuşmalarında; TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, WindEurope CEO’su Giles Dickson, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammed Balta, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut yer alacak.

Organizasyondaki özel oturumda Türkiye’de Rüzgar ve YEKA başlığı işlenecek. İlk oturumda  “Küresel Piyasalarda Rüzgar Enerjisinin durumu WindEurope CEO’su Giles Dickson moderatörlüğünde, Alman Offshore Rüzgar Enerjisi Kurumu Genel Müdürü Andreas Wagner ile Danimarka Büyükelçiliği Ateşesi Dennis Holte Skov-Albertsen tarafından paylaşılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler