1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin LNG gemilerini arttıracak

Çin LNG gemilerini arttıracak

Çin, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) taşımak için daha fazla gemi inşa edecek. Kamu enerji şirketi CNPC, doğal gaz tankerlerinin sayısını 2030 yılına kadar dört katına çıkaracak.

Çin LNG gemilerini arttıracak

Enerji Günlüğü - Çin'in en büyük doğal gaz tedarikçisi olan devlete ait China National Petroleum Corp. (CNPC) küresel bir doğal gaz tüccarı olarak rolünü artırmaya çalışırken yakıtı taşımak için daha fazla gemi inşa edecek. 

CNPC Genel Müdür Yardımcısı Wang Haiyan yaptığı açıklamada, CNPC'nin ticaret kolu PetroChina International Co'nun sıvılaştırılmış doğal gaz tankerlerinin sayısını 2030 yılına kadar 25'e, yani mevcut filosunun yaklaşık dört katına çıkarmayı planladığını söyledi. 

“ARZ ARTIK BİR SORUN DEĞİL”

Wang, PetroChina'nın geçen yıl 20'den fazla ülkeye 12 milyon ton LNG sattığını ve bunun denizaşırı ülkelerden satın aldığı 30 milyon tonun önemli bir kısmı olduğunu söyledi.  Wang, "Arz artık bir sorun değil" ve 2026'dan itibaren daha fazla küresel gaz projesi devreye girdikçe daha da az sorun olacak, dedi. 

Çin dünyanın en büyük LNG alıcısı konumunda, ancak 2022'de pandeminin zirvesindeyken iç tüketimde yaşanan nadir düşüş, ithalatçıları odaklarını başka pazarlara kaydırmaya zorladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler