1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’ya Abu Dabi LNG’si için anlaşıldı

Almanya’ya Abu Dabi LNG’si için anlaşıldı

Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), Alman şirket SEFE’ye , 2028'den itibaren 15 yıl boyunca yılda 1 milyon ton sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satacak.

Almanya’ya Abu Dabi LNG’si için anlaşıldı

Enerji Günlüğü - BAE, 2028 yılından itibaren 15 yıl boyunca Almanya'ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik edecek.

Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), Ruwais LNG Projesi için ikinci uzun vadeli anlaşma imzaladı. Yapılan açıklamalara göre Abu ADNOC, Alman devlet enerji grubu SEFE'ye yılda 1 milyon ton LNG göndermek üzere bir ön anlaşma imzaladı. Bu, Çin'in ENN Doğal Gaz şirketi ile Aralık 2023'te imzalanan 15 yıllık anlaşmanın ardından, Ruwais LNG projesinin ikinci uzun vadeli LNG tedarik anlaşması olma özelliği taşıyor.

KARBON YOĞUNLUĞU EN DÜŞÜK LNG TESİSLERİNDEN BİRİ OLACAK

Adnoc, Almanya'ya göndereceği LNG'yi Abu Dabi yakınlarındaki Ruwais'te inşa etmeyi planladığı yeni LNG ihracat tesisinden tedarik edecek. Dünyadaki en düşük karbon yoğunluğuna sahip LNG tesislerinden biri olacak olan Ruwais LNG projesi, emisyonları azaltmak ve verimliliği artırmak için en son teknolojilerden ve yapay zeka araçlarından yararlanacak.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya, bu on yılın sonuna kadar kömürden çıkmayı umduğu için gazın orta vadede kilit bir rol oynayacağını kabul etti. Nihayetinde daha temiz enerji türlerine geçmeyi hedefliyor ve hidrojen altyapısının kurulmasını teşvik etmeye çalışıyor. Almanya 2045 yılına kadar karbon-nötr olmak istiyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler