1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kore’de İki Emeklilik Fonu’ndan kömür finansmanına veto

Kore’de İki Emeklilik Fonu’ndan kömür finansmanına veto

Enerji Günlüğü - Güney Kore’de toplam 22 Milyar ABD doları değerinde varlık yöneten Öğretmenler Emeklilik Fonu ve Kamu Çalışanları Emeklilik Fonu...

Kore’de İki Emeklilik Fonu’ndan kömür finansmanına veto

Enerji Günlüğü - Güney Kore’de toplam 22 Milyar ABD doları değerinde varlık yöneten Öğretmenler Emeklilik Fonu ve Kamu Çalışanları Emeklilik Fonu kömür finansmanından çekildiklerini açıkladı.

Güney Kore tarihinde ilk defa toplam 22 milyar ABD doları değerinde varlık yöneten iki Güney Koreli emeklilik fonu,  4 Ekim 2018’de Kore Basın Vakfı’nda düzenlenen bir basın toplantısında bundan sonra yeni kömür projelerine yatırım yapmayacaklarını taahhüt ettiler.

Fonların kömür finansmanından kademeli olarak çekildiklerine dair açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Bu girişime katılan ilk Koreli finans kurumları olarak, daha iyi bir gelecek için sürdürülebilir yatırım yolunu seçtik. Kömürü terk etmenin ve yenilenebilir enerjiye yönelmenin sürdürülebilir bir gelecek için atılacak ilk adımlar olduğuna inanıyoruz. Ayrıca, insanlığın küresel ısınmayı 1,5°C derecenin altında tutmak için sürdürdüğü çabaları desteklemek de bizim sorumluluğumuz”.

Finans kurumlarının kömürü terk etmesi için bir kampanya başlatan Kore Sürdürülebilir Yatırım Forumu (KoSIF) direktörü Jong-O Lee ise, “Bu önemli gelişmenin ardından, finans kurumlarıyla yakın ilişkilerimizi devam ettireceğiz ve onları kömür finansmanından çıkmaları için adım atmaya teşvik edeceğiz. Ayrıca, kömür yatırımlarını sonlandırma çabalarını güçlendirmek için katılabilecekleri bir koalisyonun ön hazırlıklarını da yapacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler