1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji depolamada yenilikçi çözümler için iş birliği

Enerji depolamada yenilikçi çözümler için iş birliği

Varta Storage GmbH ve Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, ortak bir girişim kurarak Pomega ürünleriyle geliştirilecek enerji depolama çözümlerini Avrupa finansmanı ile Balkanlar'a ve Türkiye'ye aktarmayı hedefliyorlar.

Enerji depolamada yenilikçi çözümler için iş birliği

Enerji Günlüğü - Batarya sektörü markalarından Varta AG'nin bir iştiraki olan Varta Storage GmbH ile Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.'nin bir iştiraki olan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, iş birliği kurmak üzere Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladı. 

İki şirket arasındaki iş birliği, Varta'nın batarya sektöründeki yaklaşık 140 yıllık uzmanlığının kazandırdığı geniş satış ağı ve marka bilinirliği ile Pomega'nın üretim kapasitesi ve LFP batarya teknolojisindeki uzmanlığını bir araya getirerek sektörde fark yaratacak bir ortaklığın temellerini atıyor.

POMEGA ÜRÜNLERİ KULLANILACAK

Varta, Pomega iş birliğiyle, NMC (Nikel-Manganez-Kobalt) teknolojisinden Pomega ürünlerini kullanarak LFP teknolojisine geçmeyi ve Pomega’nın ürettiği endüstriyel depolama ürünlerini ve çözümlerini sunan yeni bir segmenti bünyesine katmayı planlıyor.

 ENERJİ DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİNDE AVRUPA FİNANSMANI OLANAĞI

Taraflarca kurulacak ortak girişim üzerinden, Pomega ürünleri kullanılarak geliştirilecek enerji depolama çözümlerinin Avrupa finansmanı ile Balkanlar'a ve Türkiye'ye aktarılması ve yatırımcılara Avrupa kaynaklı ihracat kredi fonlarının kullanım olanağının sağlanması hedefleniyor.

Enerji depolama alanında önemli bir dönüm noktası oluşturan bu iş birliği ayrıca sektördeki rekabeti artırarak, teknolojik yenilikleri teşvik ederek ve müşterilere daha fazla seçenek sunarak enerji depolama sektörünün geleceğine önemli katkılar sağlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler