1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik’in yatırımı 30 milyon kWh enerjyi kayıt altına alacak

Dicle Elektrik’in yatırımı 30 milyon kWh enerjyi kayıt altına alacak

Enerji Günlüğü – Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Kuçe ve Medya mahallelerinde 4 milyon 160 bin liralık yatırım başlattı.Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın...

Dicle Elektrik’in yatırımı 30 milyon kWh enerjyi kayıt altına alacak

Enerji Günlüğü – Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Kuçe ve Medya mahallelerinde 4 milyon 160 bin liralık yatırım başlattı.

Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Kuçe ve Medya mahallelerindeki tüketicilere kesintisiz elektrik verebilmek için 4 milyon 160 bin liralık altyapı yatırımı başlattı. Yılsonuna kadar tamamlanması beklenen yatırımla, daha önce kayıt dışı tüketilen yıllık 30 milyon kWh elektrik enerjisi kayıt altına alınacak.

Özelleşme kapsamındaki 1,6 milyar liralık yatırımın büyük bir kısmını tamamlayan Dicle Elektrik, Diyarbakır’da 4 milyon 160 bin liralık yeni bir yatırım projesini başlattı. 50 trafo bölgesini kapsayan söz konusu yatırımla, bin adet yeni elektrik direği dikilecek; 200 kilometre abone kablosu döşenecek ve 1.200 adet Direk Üstü Sayaç Otomasyon Panosu (DÜSOP) montajı gerçekleştirilecek. Olumsuz hava şartlarının herhangi bir arızaya neden olmaması için de belli yerlere toplam 25 kilometre uzunluğunda izolasyonlu alpek kablo montajı yapılacak. 

YILLIK 30 MİLYON kWh KAYIT ALTINA ALINACAK

Son yıllarda yaşanan göçlerle büyüyen Kuçe ve Medya mahallelerindeki yatırımla ilgili konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, “Bu mahallelerdeki nüfus, yaşanan göçlerle son dönemde hızla arttı, mahalleler büyüdü. Burada bir yandan yatırım çalışmalarımız devam ederken, diğer yandan sayaç ölçü devrelerinin ıslahını gerçekleştiriyoruz. Bu yatırım tamamlandığında 5.500 kadar abonemizin bulunduğu bu bölgede, daha önce kayıt dışı olarak tüketilen yıllık 30 milyon kWh dolayındaki elektrik enerjisi de artık kayıt altına alınmış olacak. Hedefimiz tüm bölgede olduğu gibi Diyarbakır’da da 3K projemizi hayata geçirmek, bu sayede tüketicilerimize Kayıpsız, Kesintisiz ve Kaliteli enerji vermektir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler