1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Irak Dicle Nehri suyu için Türkiye ile görüşecek

Irak Dicle Nehri suyu için Türkiye ile görüşecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin Dicle Nehri üzerine inşa ettiği Ilısu Barajının Irak’tan su krizine yol açtığını ileri süren Irak, sorunun çözümü...

Irak Dicle Nehri suyu için Türkiye ile görüşecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin Dicle Nehri üzerine inşa ettiği Ilısu Barajının Irak’tan su krizine yol açtığını ileri süren Irak, sorunun çözümü için Türkiye ile görüşecek.

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, ülkedeki su sorununun çözümü için Türkiye’yi ziyaret edecek Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, ülkedeki su sorununun çözümü için yakın zamanda Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı. Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya gelen el-Halbusi gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak’ta devam eden su krizini görüşmek üzere Türkiye ve İran’ı ziyaret edeceğini söyledi. 

Irak’ın Basra bölgesinde 70 binden fazla kişi sudan zehirlenmiş, şehrin birçok bölgesinde şebeke suları kesilmişti. Iraklı yetkililer, Türkiye'nin Dicle Nehri üzerine inşa ettiği Ilısu Barajının Irak’tan su krizine yol açtığını ileri sürüyorlar. Ancak Türk yetkililer, Dicle Nehri'nin suyunu hiçbir zaman kesilmeyeceği garantisini vermiş ve su kıtlığının kuraklık sebebiyle olduğunu açıklamıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler