1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. IEA: Biyoenerji yenilenebilirde öncülüğe devam edecek

IEA: Biyoenerji yenilenebilirde öncülüğe devam edecek

Enerji Günlüğü - IEA, modern biyoenerjinin önümüzdeki 5 yılda da yenilenebilir enerjinin büyümesine öncülük etmeye devam edeceğini kaydetti. Uluslararası...

IEA: Biyoenerji yenilenebilirde öncülüğe devam edecek

Enerji Günlüğü - IEA, modern biyoenerjinin önümüzdeki 5 yılda da yenilenebilir enerjinin büyümesine öncülük etmeye devam edeceğini kaydetti. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2018 Yenilenebilir Enerji Raporu’nun sunumunu gerçekleştirdi. Raporda, modern biyoenerjinin önümüzdeki 5 yılda da yenilenebilir enerjinin büyümesine öncülük etmeye devam edeceği belirtilerek, Çin başta olmak üzere Hindistan, Brezilya ve Avrupa’nın biyoenerjide devasa bir atıl potansiyele sahip olduğu ifade edildi.

2017 yılında yenilenebilir enerji tüketiminin yarısını modern biyoenerjinin oluşturduğu belirtilen Raporda ayrıca, doğru politikalar ve yenilikçiliğe verilen teşvikler ile güçlü sürdürülebilirlik önlemlerinin modern biyoenerjinin hızlandırılmış bir şekilde uygulanmasının anahtarı olduğu kaydedildi.

Rapora göre yenilenebilir enerji, önümüzdeki beş yıl içinde küresel enerji tüketimindeki büyümenin % 40'ını kapsayacak şekilde genişlemeye devam edecek. Yenilenebilir kaynakların kullanımı en hızlı elektrik sektöründe görülecek ve 2023 yılına kadar dünya elektrik üretiminin üçte birini oluşturacak. Ulaşım ve ısıtma alanlarında ise yenilenebilir enerjinin kullanımı yanlış politika ve farklı bazı zorluklar nedeniyle oldukça yavaş.

YENİLENEBİLİR ENERJİDE DEVLET POLİTİKALARI ÇOK ÖNEMLİ

Raporda, yenilenebilir kaynaklarda devam eden önemli maliyet düşüşlerine rağmen, hükümet politikalarının yatırım çekmek, uygun pazar tasarımını sağlamak ve güvenilir ve uygun maliyetli bir entegrasyon sistemi sağlamak için çok önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Enerji verimliliği ve diğer temiz enerji teknolojileri ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının, uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerini karşılamak için tüm sektörlerde hızlanması gerektiğine de dikkat çekildi. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler