1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Artvin'de kurulacak Armutlu HES için ÇED Olumlu kararı

Artvin'de kurulacak Armutlu HES için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Arten Elektrik'in Artvin'in Şavşat ilçesinde kurmayı planladığı 12,40 MW kapasiteli Armutlu I-II hidroelektrik Santrali için “Çevresel...

Artvin'de kurulacak Armutlu HES için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Arten Elektrik'in Artvin'in Şavşat ilçesinde kurmayı planladığı 12,40 MW kapasiteli Armutlu I-II hidroelektrik Santrali için “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi.

Arten Elektrik Üretim ve Makine San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Artvin ili Şavşat ilçesi Veliköy sınırları içinde kurulması planlanan 12,61 MWm/12,45 MWe kurulu gücündeki Armutlu I-II Hidroelektrik Santrali Projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi.

53 milyon liranın üzerinde bir yatırımla gerçekleştirilecek Armutlu HES Projesi kapsamında; regülatör yapıları, balık geçidi, iletim yapısı (iletim kanalı ve tünelleri), cebri boru, santral binası, kuyruk suyu kanalı ile; yardımcı tesisler, şantiye ve kazı fazlası malzeme stok alanları ve ulaşım yolları gibi ünitelerin inşa edilmesi ve enerji üretimi yapılması planlanıyor.

Armutlu HES Projesi kapsamında yapılacak tesisler için inşaat süresi 2 yıl olarak planlanıyor. Bu süre sonunda sistemin işletmeye alınması ile Armutlu HES‟te, yılda toplam 34,87 GWh enerji üretilecek.

Mirya Deresi ve Mansurat Çaylarının birleştirilmesiyle yapılması planlanan Armutlu I-II HES, Karagöl Sahara Milli Parkı sınırları içerisinde olduğu için çevreciler tarafından tepki ile karşılanıyordu. 

ARTVİN'DE TARTIŞMALI ARMUTLU HES İÇİN İDK TOPLANTISI YAPILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler