1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Türkiye’nin yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi artıyor

Türkiye’nin yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi artıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yılbaşından bu yana yüzde 7 artış kaydetti.Türkiye Elektrik...

Türkiye’nin yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi artıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yılbaşından bu yana yüzde 7 artış kaydetti.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından açıklanan verilere göre, özellikle güneş ve rüzgar enerjisine yapılan yoğun yatırımlarla Türkiye’de bu yıl Ocak ayında yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yüzde 28 iken, Ağustos ayında bu rakam yüzde 35’e yükseldi.

Verilere göre Türkiye, Ağustos’ta elektrik üretiminin yarıdan fazlasını yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretti. Son yıllarda yapılan YEKA ihaleleri ve yerli kömürün elektrik üretimindeki payının artmasıyla yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yüzde 51’e yükseldi. 

Geçen yıl Ağustos'ta doğalgazdan elektrik üretimi yüzde 35 iken, bu yılın aynı ayında söz konusu rakam yüzde 28’e kadar geriledi.

KURULU SANTRAL SAYISI İKİ KAT ARTTI

2017 Ağustos’ta 3 bin 229 olan santral sayısı iki kattan fazla artarak, bu yılın Ağustos ayında 6 bin 984’e ulaştı. Bu santrallerin büyük çoğunluğunu özel sektör eliyle yapılan yatırımlar oluşturdu. 2017 Ağustos’ta yüzde 15 olan yerli kömürden elektrik üretimi, 2018 Ağustos’ta yüzde 17’ye ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler