1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İki elektrik şirketine 45 milyon lira rekabet cezası

İki elektrik şirketine 45 milyon lira rekabet cezası

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu Aydem ve Gediz perakende elektrik satış şirketlerine toplam 45.1 milyon lira para cezası kesti. Rekabet...

İki elektrik şirketine 45 milyon lira rekabet cezası

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu Aydem ve Gediz perakende elektrik satış şirketlerine toplam 45.1 milyon lira para cezası kesti. 

Rekabet Kurulu, rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar ile hakim durumun kötüye kullanma gerekçeleriyle, Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ’ye 19.433.652,71 TL ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ’ye ise 25.696.400,76 TL idari para cezası verdi. İki şirketin 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde karara itiraz etme hakkı bulunuyor. 

Rekabet Kurulu, Bereket Enerji Grubu AŞ, Gediz Enerji Yatırımları AŞ, Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ, ADM Elektrik Dağıtım AŞ, Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ ve GDZ Elektrik Dağıtım AŞ hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. 

Kurul, soruşturma sonucunda Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ ve Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ’nin eylem ve uygulamaları yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi çerçevesinde hâkim durumlarını kötüye kullandığına  oybirliği ile karar verdi ve her iki şirkete de; 2017 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından tespit edilen yıllık gayri safi gelirleri üzerinden, idari para cezası verilmesine hükmetti.

Kurul, GDZ Elektrik Dağıtım AŞ, ADM Elektrik Dağıtım AŞ, Bereket Enerji Grubu AŞ ve GDZ Enerji Yatırımları AŞ’nin 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal etmediğine, dolayısıyla bu şirketlere idari para cezası verilmesine yer olmadığına yine oybirliği ile karar verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler