1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Babadere JES kapasitesini 20 MW’a çıkaracak

Babadere JES kapasitesini 20 MW’a çıkaracak

Enerji Günlüğü - Çanakkale'de bulunan MTN Enerji'ye ait Babadere Jeotermal Elektrik Üretimi Santrali 8 MW olan kapasitesini 19,8 MW’a çıkarıyor.MTN Enerji...

Babadere JES kapasitesini 20 MW’a çıkaracak

Enerji Günlüğü - Çanakkale'de bulunan MTN Enerji'ye ait Babadere Jeotermal Elektrik Üretimi Santrali 8 MW olan kapasitesini 19,8 MW’a çıkarıyor.

MTN Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Babadere Köyü mevkiinde işletilen Babadere Jeotermal Elektrik Üretimi Santrali'nin daha önce 3 MW’dan 8 MW’a arttırılan kapasitesi ikinci defa arttırılacak.

93 milyon liradan fazla yatırım ile santral ruhsat sahası içinde yeni bir santral inşa edilecek. Planlanan santral, mevcut santralinde içinde yer aldığı İ.R. 17/15 numaralı jeotermal ruhsatlı alan içerisinde yer alacak ancak farklı parsellerde bulunacak. Projeye konu olan santralin kapasitesinin 11,8 MWe olması planlanmakta ve Jeotermal İ.R. 17/15 ruhsat numaralı sahanın toplam kapasitesinin 19,8 MWe olması öngörülüyor.

Santralde yılda 72.216.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Jeotermal kaynağın elektrik enerjisinde kullanılması için üretim ve re-enjeksiyon amaçlı derinlikleri yaklaşık 600 – 2000 m arasında olan 4 adet üretim kuyusu ve 2 adet de reenjeksiyon kuyusu açılacak. 

Enerji Günlüğü

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler