1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin nükleer yatırımcısını yurtdışı için cesaretlendirecek

Çin nükleer yatırımcısını yurtdışı için cesaretlendirecek

Enerji Günlüğü - Çin, yeni nükleer enerji kanun tasarısı ile nükleer enerji şirketlerini uluslararası piyasaya açılmaları için teşviklerle cesaretlendirecek. Çin'in...

Çin nükleer yatırımcısını yurtdışı için cesaretlendirecek

Enerji Günlüğü - Çin, yeni nükleer enerji kanun tasarısı ile nükleer enerji şirketlerini uluslararası piyasaya açılmaları için teşviklerle cesaretlendirecek. 

Çin'in yeni tasarı halindeki Atom Enerjisi Kanunu nükleer şirketleri daha çok yurt dışı piyasaya gitmesi için destekleyeceği bildirildi. Tasarının ayrıca şirketlerin uluslararası piyasada pozisyonu güçlendirmesini sağlaması bekleniyor. 

Sanayi için tartışmaya açılan yeni tasarı ile devlet, uluslararası piyasada girişimcilerin düzenli olarak katılmasını, olumlu olarak desteklenmesi ve cesaretlendirmesini öngörüyor. 

Çin, mevcut 37 gigawatt olan nükleer kapasitesini 2020'de toplam 58 gigawatta çıkarmayı amaçlıyor. Ancak Çin küresel piyasalarda da etkin olma hedefinde. Çin halihazırda Brezilya, Arjantin, Uganda ve Koamboçya ile ön anlaşma imzaladı. Çin’in Mersin ve Sinop'tan sonra Türkiye’nin üçüncü nükleer enerji santrali olması beklenen Trakya’daki nükleer santralini de kurması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler