1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye elektrik üretiminde yenilenebilirin payını arttıracak

Türkiye elektrik üretiminde yenilenebilirin payını arttıracak

Enerji Günlüğü - Önümüzdeki üç yılı kapsayan Yeni Ekonomi Programı’na göre güneş, rüzgar, biyokütle, yenilenebilir enerji ve yerli kömür kaynaklarının...

Türkiye elektrik üretiminde yenilenebilirin payını arttıracak

Enerji Günlüğü - Önümüzdeki üç yılı kapsayan Yeni Ekonomi Programı’na göre güneş, rüzgar, biyokütle, yenilenebilir enerji ve yerli kömür kaynaklarının elektrik üretimindeki payı arttırılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 2019-2021 yıllarını kapsayacak ilk Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) güneş, rüzgar, biyokütle, yenilenebilir enerji ve yerli kömür kaynaklarının elektrik üretimindeki payının arttırılacağı belirtildi. Programa göre YEKA modeli ile bu enerji teknolojilerinin yerlileştirilmesi desteklenecek.  

Ayrıca Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı çerçevesinde enerji maliyetleri de azaltılacak.

ENERJİ VE PETROKİMYA CARİ AÇIĞI DÜŞÜRMEDE ÖNCELİKLİ

Cari açığın düşürülmesinde öncelikli yatırım alanlarının enerji ve petrokimya sektörlerinin olacağı programa göre petrokimya kümelenmesi ve Ceyhan Endüstri Bölgesi hayata geçirilecek. Petrol ve doğalgaz kaynağı aramaları, başta denizlerde olmak üzere hızlandırılarak sürdürülecek. 

MADENLERDE KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNE GİDİLECEK

Maden arama ve sondaj çalışmaları hızla devam ettirilecek. Bulunan rezervler kamu ve özel sektör işbirliğinde yeni iş modelleri ve finansman mekanizmalarıyla ekonomiye kazandırılacak. 

Bor başta olmak üzere madenler işlenip yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülecek ve uluslararası piyasalara sunulacak.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler