1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Kıbrıs gazı Mısır yolcusu

Güney Kıbrıs gazı Mısır yolcusu

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti karasularından çıkarılan doğalgazın Mısır’a ve Mısır üzerinden Avrupa'ya ihracı için boru hattı...

Güney Kıbrıs gazı Mısır yolcusu

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti karasularından çıkarılan doğalgazın Mısır’a ve Mısır üzerinden Avrupa'ya ihracı için boru hattı kurulacak.

Mısır Petrol Bakanlığı Sözcüsü Hamdi Abdelaziz'in verdiği bilgiye göre, Mısır ile Güney Kıbrıs arasında Afrodit gaz sahasından Mısır'daki sıvılaştırılma tesisine bir boru hattı inşaa edilmesi için anlaşma imzalandı. Mısır'daki tesisi taşınacak doğalgaz buradan yeniden ihraç edilecek. 

Mısır Petrol Bakanı Tarık El- Molla da yaptığı açıklamada, imzalanan anlaşma kapsamında Güney Kıbrıs karasularından çıkarılan gazın Mısır’ın ülke içi ihtiyacında da kullanılacağını kaydetti.

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Georgios Lakkotrypis de bugün imzalanan anlaşmayı Avrupa'nın enerji güvenliğini artırabilecek bölge için bir ilk "olarak nitelendirdi.

Afrodit doğalgaz sahasının 130 milyar metreküp rezerve sahip olduğu tahmin ediliyor. Ancak kurulacak doğalgaz boru hattının ileride bölgede keşfedilecek doğalgaz rezervleri için de kullanılacağı kaydediliyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler