1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK 8 yeni lisans verdi 14 lisansı da iptal etti

EPDK 8 yeni lisans verdi 14 lisansı da iptal etti

Enerji Günlüğü – EPDK, enerji piyasalarında faaliyet gösteren 8 şirkete yeni lisans verdi; 14 şirkete ait muhtelif lisansları da iptal etti. EPDK bir...

EPDK 8 yeni lisans verdi 14 lisansı da iptal etti

Enerji Günlüğü – EPDK, enerji piyasalarında faaliyet gösteren 8 şirkete yeni lisans verdi; 14 şirkete ait muhtelif lisansları da iptal etti. EPDK bir şirketin HES projesinin de sonlandırılmasına karar verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), piyasalarda faaliyet gösteren 8 şirkete muhtelif sürelerle lisans verdi ve 14 şirketin çeşitli alanlardaki lisanslarını da sonlandırdı. Bir şirkete ait hidro elektrik santrali projesini de mahkeme sürecinin sonucu doğrultusunda sonlandırdı. 

DOĞALGAZ 

EPDK, Doğal Gaz Piyasası Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, UGR Perakende Enerji Satış ve Ticaret Anonim Şirketi’ne 30 yıl süreli Doğal Gaz İthalat (Spot LNG) Lisansı verdi. Kurul Park Place Petrol Arama ve Üretim Anonim Şirketi’ne ait Doğal Gaz toptan satış lisansı ile Kıta Ulaştırma Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’ne ait Doğal Gaz iletim (LNG) lisansını ise iptal etti. 

PETROL

Kurul, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Eskon Petrol Ürünleri Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 10 yıl süreli Madeni Yağ Lisansı; 

KRC Akaryakıt Dağıtım Dış Ticaret AŞ’ye ise 15 yıl süreli Dağıtıcı Lisansı verdi. Petrol piyasasında TP Petrol Dağıtım AŞ’nin Depolama Lisansı ile AYT Petrol Ürünleri Hafriyat Nakliyat Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.; Beykaya İnşaat Petrol Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.; Blue Geri Dönüşüm Petrol Ürünleri Kimya Nakliyat Turizm Organizasyon İthalat İhracat Ltd. Şti.; AN-KA Petrol Nakliyat Gıda Turizm İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. ve Tempo Petrol Ürünleri Madeni Yağlar Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ne ait Madeni Yağ Lisansları da EPDK tarafından sonlandırıldı.

ELEKTRİK

EPDK’nın Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesindeki değerlendirmeleri sonucunda, Asmar Elektrik Üretim San. ve Tic. AŞ’ye 49 yıl süreli; PSİ Güneş Enerjisi Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye 49 yıl süreli; Çelikler Sultanhisar Jeotermal Elektrik Üretim AŞ’ye 21 yıl, 11 ay, 15 gün süreli; Kipaş Mensucat İşletmeleri AŞ’ye 49 yıl süreli ve Göktaş HES Elektrik Üretim AŞ’ye ise Bereket Enerji’ye ait lisansın devamı şeklinde üretim lisansı verdi. Kurul, Elektrik Piyasasında Yeni Adana İmar İnşaat Ticaret AŞ’ye ait iki üretim lisansı ile Ağaoğlu Enerji Üretim AŞ’ye ve Gülkar Enerji Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait birer üretim lisansını da iptal etti. 

LPG

Kurulun, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesindeki değerlendirmeleri doğrultusunda İpragaz AŞ’ye ait LPG Depolama Lisansı ile Uzmangaz Gaz Dağıtım Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti.’ne ait LPG Dağıtıcı Lisansı ise sonlandırıldı. 

EPDK ayrıca, Özkal Enerji Elektrik Üretim AŞ’ye ‘Kaynar HES Projesi’ için verilen üretim lisansı ile ilgili olarak; Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanması kapsamında, üretim lisansının iptaline ilişkin Kurul Kararının geri alınmasına ve ‘Kaynar HES’ projesinin bütünüyle sonlandırılmasına karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler